Kako dobro je prilagojena vaša telesna ura?

24. 9. 2019 Promocijsko sporočilo

O povezavi med tem, kaj jemo, in tem, kdaj jemo, se razpravlja že zelo dolgo. Vsi smo že slišali pretekla prepričanja: če želiš shujšati, ne jej po sedmi uri zvečer, zjutraj na tešče spij kozarec tople vode z limono in tako dalje in tako naprej … Nekateri koncepti so znanstveno potrjeni, nekateri niso, dejansko pa sončni cikel vpliva na veliko procesov, ki potekajo v telesu, tudi na predelavo hrane.

Kaj pomeni prehranjevanje v ritmu?

Kronobiologija je veja biologije, ki proučuje ritem v živih organizmih. Številni procesi, pomembni s fiziološkega in hranilnega vidika za naše telo, imajo štiriindvajseturni bioritem.

Našo telesno uro izzovejo zunanji znaki, kot so svetloba in tema, zvoki, vreme, prehranjevanje in pitje.

Nedavne študije so pokazale, da ima lahko čas, kdaj se hrana zaužije, pomembno vlogo pri upravljanju telesne teže. V študiji, v kateri so ljudje sledili shujševalni dieti, so tisti, ki so glavni obrok pojedli pozneje (po 15. uri) izgubili precej manj telesne teže kot tisti, ki so ga pojedli bolj zgodaj (do 15. ure).

5 načinov, kako zagotoviti, da bo vaša telesna ura dobro prilagojena


√ Svoj dan začnite z zdravim in uravnoteženim zajtrkom, uživajte tri glavne obroke in po potrebi eno ali dve zdravi malici.

√ Če je mogoče, načrtujte dnevne obroke in se izogibajte izpuščanju glavnih obrokov.

√ Uravnotežite dnevne obroke in se izogibajte temu, da bi čez dan povečali vnos energije.

√ Dobro načrtujte urnik prehranjevanja – nikar ne odlagajte kosila,
jejte redno.

√ Ugotovite, kateri vzorec vam ustreza, in se ga poskušajte čim bolj držati.

Nadomestni obroki za nadzor telesne teže

Kaj pa tedaj, ko ne utegnete pripraviti obrok? Morda že zamujate na sestanek, ste zaspali ali preprosto želite več časa nameniti nekemu hobiju – današnji hitri ritem življenja včasih ne omogoča dovolj časa za vse interese. V tem primeru so dobra izbira nadomestni obroki za nadzor telesne teže, kot so napitki z izvrstno formulo. Prav ti napitki so se v številnih raziskavah pokazali kot praktični način za nadzor telesne teže in dober vir ključnih hranilnih snovi, ki jih telo potrebuje. Da bi lahko dosegli ta cilj, morajo biti nadomestni obroki za nadzor telesne teže vrhunske kakovosti in znanstveno podprti, poleg tega morajo zadovoljiti specifične potrebe vsakega posameznika, da mu torej zagotavljajo prav to, kar potrebuje.

Herbalife Nutrition Formula 1 je bogat in kremast napitek, ki se pripravi v le nekaj sekundah, ob tem pa telo oskrbi z odličnim ravnovesjem visokokakovostnih beljakovin ter poglavitnih makro- in mikrohranil, zaradi česar je odličen nadomestni obrok za nadzor telesne teže. Vsi novi okusi napitkov Formula 1 nove generacije vsebujejo sestavine, primerne za vegansko in vegetarijansko prehrano.

Več si preberite na Herbalife.si/Formula1.

 

Značke: Herbalife

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri