25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako pripravite domače špinačne njoke

Kako pripravite domače špinačne njoke (foto: Profimedia) Profimedia
13. 2. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Odlični domači njoki, ki jih pripravite kot samostojen obrok ali kot prilogo. Pripravite jih lahko tudi več ter jih spakirate in shranite v skrinji.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g špinače
  • 300 g toasta
  • 100 ml mleka
  • 1 čebulo
  • 4 stroke česna
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 50 g parmezana
  • 50 g moke
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 6 žlic olja
  • 10 listov žajblja
Priprava:

Špinači odstranite trše dele, jo oplaknite in odcedite. Toastu odrežite skorjo, preostali kruh pa zrežite na drobne kocke in jih namočite v toplem mleku.

Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte tretjino masla. Na njem nato na nizki temperaturi stekleno popražite čebulo in česen.

Čebuli dodajte špinačo in jo malce popražite. Špinačne liste ožemite in jih nato zelo drobno sesekljajte.

Dodajte jajce, namočen kruh, polovico nastrganega parmezana in moko. Premešajte in maso začinite s soljo in poprom.

V ponvi stopite preostalo maslo. Iz špinačnega testa oblikujte majhne njoke in jih dobro popecite.

Liste žajblja sesekljajte in jih malce popecite na preostalem maslu. Njoke potresite z žajbljem in jih potresite s parmezanom.

Špinačni njoki - priprava

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri