Kako pripravite domače špinačne njoke

13. 2. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kako pripravite domače špinačne njoke (foto: Profimedia)
Profimedia

Odlični domači njoki, ki jih pripravite kot samostojen obrok ali kot prilogo. Pripravite jih lahko tudi več ter jih spakirate in shranite v skrinji.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 500 g špinače
  • 300 g toasta
  • 100 ml mleka
  • 1 čebulo
  • 4 stroke česna
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 50 g parmezana
  • 50 g moke
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 6 žlic olja
  • 10 listov žajblja
Priprava:

Špinači odstranite trše dele, jo oplaknite in odcedite. Toastu odrežite skorjo, preostali kruh pa zrežite na drobne kocke in jih namočite v toplem mleku.

Olupite čebulo in česen ter oboje drobno sesekljajte. V ponvi segrejte tretjino masla. Na njem nato na nizki temperaturi stekleno popražite čebulo in česen.

Čebuli dodajte špinačo in jo malce popražite. Špinačne liste ožemite in jih nato zelo drobno sesekljajte.

Dodajte jajce, namočen kruh, polovico nastrganega parmezana in moko. Premešajte in maso začinite s soljo in poprom.

V ponvi stopite preostalo maslo. Iz špinačnega testa oblikujte majhne njoke in jih dobro popecite.

Liste žajblja sesekljajte in jih malce popecite na preostalem maslu. Njoke potresite z žajbljem in jih potresite s parmezanom.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"