Kebab z zelenjavno solato in jogurtovo pomako

15. 8. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kebab z zelenjavno solato in jogurtovo pomako (foto: Profimedia)
Profimedia

Včasih pa kebab res tekne!

Za 4 osebe potrebujete:

Za jogurtovo pomako:

  • 300 g jogurta
  • 2 stroka česna
  • sol, sveže strti črni poper
  • ščepec mletega čilija
  • pest metinih lističev
  • 1 žlico olivnega olja

Za meso:

  • 1 rdečo čebulo
  • liste peteršilja
  • 800 g mlete govedine
  • strto orientalsko kumino
  • sol
  • olivno olje

Za solato:

  • 4 paradižnike
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 kumaro
  • 1/2 ledenke
  • limonov sok
  • olivno olje
  • 4 pšenične tortilje

Priprava:
1Zmešajte jogurt, iztisnjen česen, sol, poper, čili, polovico sesekljanih lističev mete in olje. Pomako za 2 uri postavite v hladilnik.

2 Olupljeno čebulo sesekljajte. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte.

3 Meso denite v skledo, dodajte čebulo, orientalsko kumino, lističe peteršilja, sol in olivno olje. Dobro premešajte in mešanico za 1 uro postavite v hladilnik. Nato z mokrimi rokami zvaljajte svaljke, jih nataknite na nabodala in malce stisnite skupaj. Kebab v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite 15–20 minut.

4 Operite zelenjavo za solato. Paradižnike, čebulo in kumaro zrežite na rezine. Dodajte liste solate, vse skupaj nakapajte z limonovim sokom in olivnim oljem ter zmešajte. Kebab postrezite s solato, jogurtovo pomako in popečenimi tortiljami. Okrasite s preostalo meto.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem