Včasih pa kebab res tekne!
Za 4 osebe potrebujete:
Za jogurtovo pomako:
- 300 g jogurta
- 2 stroka česna
- sol, sveže strti črni poper
- ščepec mletega čilija
- pest metinih lističev
- 1 žlico olivnega olja
Za meso:
- 1 rdečo čebulo
- liste peteršilja
- 800 g mlete govedine
- strto orientalsko kumino
- sol
- olivno olje
Za solato:
- 4 paradižnike
- 1 rdečo čebulo
- 1 kumaro
- 1/2 ledenke
- limonov sok
- olivno olje
- 4 pšenične tortilje
Priprava:
1Zmešajte jogurt, iztisnjen česen, sol, poper, čili, polovico sesekljanih lističev mete in olje. Pomako za 2 uri postavite v hladilnik.
2 Olupljeno čebulo sesekljajte. Peteršilj oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte.
3 Meso denite v skledo, dodajte čebulo, orientalsko kumino, lističe peteršilja, sol in olivno olje. Dobro premešajte in mešanico za 1 uro postavite v hladilnik. Nato z mokrimi rokami zvaljajte svaljke, jih nataknite na nabodala in malce stisnite skupaj. Kebab v pečici, segreti na 180 stopinj, pecite 15–20 minut.
4 Operite zelenjavo za solato. Paradižnike, čebulo in kumaro zrežite na rezine. Dodajte liste solate, vse skupaj nakapajte z limonovim sokom in olivnim oljem ter zmešajte. Kebab postrezite s solato, jogurtovo pomako in popečenimi tortiljami. Okrasite s preostalo meto.