Kiš s kozjim sirom in češnjevimi paradižniki

24. 5. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kiš s kozjim sirom in češnjevimi paradižniki

Teknil vam bo topel in hladen.

Za približno 12 kosov

120 g hladnega masla, 200 g moke, ščepec soli in 1 jajce zgnetite v gladko testo. Oblikujte ga v kroglo, jo zavijte v prozorno folijo in za približno 60 minut postavite v hladilnik.

Operite 400 g češnjevih paradižnikov in jih odcedite.

Očistite in operite 1 šopek rukole, jo osušite v solatni centrifugi in natrgajte na grižljaj velike koščke.

400 g svežega kozjega sira zrahljajte z vilicami in ga dobro zmešajte z 200 g smetane in 2 jajci. Zmes začinite s soljo, poprom in 1 žličko limoninega soka.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Namastite rebrast model za pite (premera 26 cm).

Testo na nežno pomokani delovni površini razvaljajte na nekoliko večjo velikost od modela in ga nato položite vanj. Oblikujte rob. Po testu razporedite paradižnike in tri četrtine količine rukole. Prelijte s sirovo zmesjo.

Kiš pecite približno 50 minut, da se obarva zlato rjavo. Preden ga postrežete, ga potresite še s preostalo rukolo.

Čas priprave: približno 2 uri.

Na kos: približno 280 kcal, beljakovine: 7 g, maščobe: 21 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek