Kiš z beluši in sirom

Kiš z beluši in sirom (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za okusen obrok...

Za 10 kosov potrebujete:

  • 400 g listnatega testa
  • moko za posipanje
  • suh grah za model
  • 1 jajce + 1 jajce za mazanje
  • 200 g svežega kozjega sira
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 400 g zelenih belušev
  • 100 g nastrganega ementalca
  • 3 vejice timijana + timijan za okrasitev

Priprava:

1 Testo razgrnite, ga dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, na več mestih prebodite z vilicami in obtežite s suhimi stročnicami. Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem.

2 Testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Kozjemu siru primešajte sol, poper in jajce.

3 Nadev razporedite po testu in ga potresite s parmezanom. Očistite beluše, odlomite olesenele dele in stebla približno 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite, počakajte, da se ohladijo, in jih razporedite po nadevu.

4 Kiš potresite z ementalcem in timijanovimi lističi. Približno 20 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem ga okrasite s svežim timijanom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri