25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kiš z beluši in sirom

Kiš z beluši in sirom (foto: Profimedia) Profimedia
7. 5. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Ideja za okusen obrok...

Za 10 kosov potrebujete:

  • 400 g listnatega testa
  • moko za posipanje
  • suh grah za model
  • 1 jajce + 1 jajce za mazanje
  • 200 g svežega kozjega sira
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 40 g nastrganega parmezana
  • 400 g zelenih belušev
  • 100 g nastrganega ementalca
  • 3 vejice timijana + timijan za okrasitev

Priprava:

1 Testo razgrnite, ga dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, na več mestih prebodite z vilicami in obtežite s suhimi stročnicami. Robove testa premažite z razžvrkljanim jajcem.

2 Testo 10 do 15 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Nato ga vzemite iz pečice in počakajte, da se ohladi. Kozjemu siru primešajte sol, poper in jajce.

3 Nadev razporedite po testu in ga potresite s parmezanom. Očistite beluše, odlomite olesenele dele in stebla približno 3 minute kuhajte v vreli slani vodi. Nato jih odcedite, počakajte, da se ohladijo, in jih razporedite po nadevu.

4 Kiš potresite z ementalcem in timijanovimi lističi. Približno 20 minut ga pecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Pred serviranjem ga okrasite s svežim timijanom.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri