25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Klasična zelenjavna juha

Klasična zelenjavna juha (foto: Shutterstock) Shutterstock
21. 10. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Za vse ljubitelje zelenjave.

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 šopka jušne zelenjave (korenje, gomoljna zelena, por)
  • 100 g gob (šampinjoni)
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 žličko soli1 lovorjev list
  • 2 klinčka
  • 1 žličko gorčičnih semen
  • 1 žlico olivnega olja

Priprava:

1. Jušno zelenjavo in gobe dobro operite in jih zrežite na majhne koščke. Čebulo in česen olupite in zrežite na kocke.

2. Peteršilj oplaknite in ga grobo sesekljajte. Olivno olje segrejte v večjem loncu. Dodajte čebulo, česen, zelenjavo, peteršilj, lovorjev list, klinčka in gorčična semena. 

3. Vse skupaj malce popražite in solite ter nato prilijte 1,5 litra vode. Juho zavrite in jo pustite lahno vreti približno 60 minut, nato pa jo precedite skozi gosto cedilo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri