Klobasa v temnem pivu

Klobasa v temnem pivu (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Predlog za pravi gurmanski obrok....

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 1 rdečo papriko
  • 2 žlici olja
  • 4 klobase
  • 4 žlice kečapa
  • 2 žlici sojine omake
  • sol, črni poper
  • začimbe za žar
  • timijan
  • 250 ml temnega piva

Priprava:

1 Očistite čebulo, česen in papriko ter vse skupaj drobno sesekljajte.

Te sestavine stresite v naoljeno nepregorno ponev in jih popecite.

2 Klobase po dolgem prepolovite in jih nekajkrat zarežite z nožem. Dodajte jih sestavinam v ponvi in klobase malo popecite. Nato primešajte kečap in sojino omako ter vse skupaj še malo popecite. Začinite s soljo, poprom, začimbami za žar in timijanom.


3 Prelijte s pivom in ponev za približno 30 minut postavite v pečico, segreto na 180 stopinj. Postrezite s kruhom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri