Kmečka juha

4. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kmečka juha (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Kot pri mami: v juhi se skuha kos sočnih govejih prsi

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg govejih prsi
  • 4 srednje velike čebule
  • 1 žličko črnih poprovih zrn
  • 2 lovorjeva lista
  • 2 vejici luštreka
  • sol
  • 1 šopek jušne zelenjave
  • 2 korenja 
  • pol gomolja zelene
  • 400 g krompirja
  • 150 g cevastih špagetov
  • 2 žlici olja
  • poper

Priprava

Meso oplaknite, ga denite v lonec, prilijte 2–3 litra vode, tako da bo pokrito. Vodo zavrite in posnemite nastalo peno. Prepolovite 2 neolupljeni čebuli in ju z odrezanimi stranmi popecite v ponvi. Skupaj z začimbami, zelišči in soljo ju denite v juho, jo zavrite in pustite, da lahno vre približno 2 uri. Očistite jušno zelenjavo in jo juhi dodajte po uri in pol kuhanja.

Meso vzemite iz juhe in jo precedite. Olupite korenje, zeleno in krompir ter vse skupaj zrežite na kocke. Testenine skuhajte al dente v vreli slani vodi in jih po kuhanju odcedite.

Krompir in zelenjavo približno 15 minut kuhajte v juhi. Olupite drugi dve čebuli in ju zrežite na obročke. V ponvi segrejte olje in na njem popražite čebulne obročke. Na koncu jih začinite. Meso zrežite na kocke in jih skupaj s testeninami stresite v juho. To še enkrat začinite, jo postrezite s čebulnimi obročki in po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 3 ure in 5 minut.

Na osebo: približno 860 kcal, beljakovine: 57 g, maščobe: 29 g, ogljikovi hidrati: 41 g.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"