Kavica v sladici...
Za 9 kosov potrebujete:
- 1 svež ananas
- 2 jajci
- 120 g trsnega sladkorja + 3 dodatne žlice
- 160 ml polnomastnega kokosovega mleka
- 50 ml močnega ekspresa
- 150 g kokosovega olja + olje za namastitev
- 1/2 stroke vanilje
- 130 g mandljeve moke
- 100 g kokosove moke + kokosova moka za model
- 50 g riževe moke
- 1/2 žlice sode bikarbone
- 1/2 žličke pecilnega praška
- ščepec soli
- ščepec kardamoma
- 60 g olupljenih mandljev
Priprava:
1 Olupite ananas in ga zrežite na 9 rezin. S posebnim pripomočkom izrežite sredico.
2 Jajci stepite s sladkorjem, mlekom, kavo, segretim oljem in sredico stroke vanilje. Dodajte mandljevo, kokosovo in riževo moko, sodo bikarbono, pecilni prašek, sol in kardamom. Dobro premešajte.
3 Naoljite model in ga potresite s kokosovo moko. Nato vanj prelijte testo. Prekrijte ga s kolesci ananasa in jih potresite s sladkorjem in sesekljanimi mandlji. V pečici, segreti na 180 stopinj, pecite približno 35 minut. Po peki naj se sladica ohladi v modlu. Nato jo vzemite ven in zrežite na kose.