Kokosova krema

24. 1. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kokosova krema (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Poželi boste aplavz – in nihče ne bo niti slutil, kako preprosto je

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 liste želatine
  • 300 ml nesladkanega kokosovega mleka
  • 100 g sladkorja
  • 1 ščepec mletega cimeta
  • 2 žlički limetinega soka
  • 150 g smetane
  • 1 beljak
  • 50 g kokosove moke
  • 200 g svežega ananasa (olupljenega)
  • 2 žlici masla
  • pol žličke mletega čilija
  • 12–16 koščkov kokosovega čipsa

Priprava

Želatino namočite. 150 ml kokosovega mleka segrejte s 75 g sladkorja, cimetom in limetinim sokom. Želatino ožemite in jo stopite v tekočini. Dodajte preostalo kokosovo mleko in premešajte. Tekočino nato nad hladno vodno kopeljo stepajte toliko časa, dokler se ne ohladi. Smetano in beljake ločeno čvrsto stepite z ročnim mešalnikom. Tik preden začne kokosovo mleko želirati, primešajte najprej smetano in nato še sneg ter kokosovo moko. Zmes prelijte v 4 kozarčke in jih za približno 4 ure postavite v hladilnik.

Ananas zrežite na 1 cm debele rezine. Če je treba, izrežite tudi stržen. S pomočjo modelčka za piškote izrežite zvezdice. V ponvi razpustite maslo in sladkor. Na njem zlato rumeno karamelizirajte ananasove zvezdice, čili in kokosov čips. Z njimi okrasite kremo in jo takoj postrezite.

Čas priprave: približno 40 minut + hlajenje 4 ure.

Na osebo: približno 400 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 38 g.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord