Kokosova torta s češnjami

23. 4. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kokosova torta s češnjami (foto: Profimedia)
Profimedia

Včasih je tudi torta lepo rojstnodnevno darilo ... Ta zagotovo očara tudi oči!

Za 12 kosov potrebujete:

Za testo:

  •  240 g moke
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • nastrgano lupinico pol limone
  • 150 g masla

Za kremo:

  • 600 g skute
  • 150 g drobno mletega sladkorja
  • 3 jajca
  • 50 g kokosove moke
  • nastrgano lupinico in sok pol limone

Za okrasitev:

  • 300 g češenj (iz kompota)
  • 100 g jagodne marmelade 
  • 1 zavitek tortne glazure (prozorne)

Priprava:

1 Moko in sladkor v prahu presejte. Dodajte jajce, nastrgano lupinico limone in koščke masla. Zgnetite mehko in voljno testo ter ga za 1 uro postavite v hladilnik. Odvzemite tretjino testa in ga prihranite za pozneje. Preostalo testo razvaljajte 5 mm debelo. Obrežite ga na velikost modla in ga nato obložite s testom.

2 Pregnetite preostalo tretjino testa, jo razvaljajte 5 mm debelo in jo obrežite na dolžino obsega tortnega modla. Testo zvijte in ga razgrnite ob obodih modla. Zatisnite ga ob testo na dnu.

3 Ločite rumenjake od beljakov. Skuto zmešajte s polovico sladkorja, rumenjaki, kokosov, limonino lupinico in sokom. Beljakom dodajte preostal sladkor, jih stepite v sneg in ga primešajte skutni kremi. Porazdelite jo po testu in torto 50 minut pecite v pečici, segreti na 150 stopinj. Čez noč jo postavite v hladilnik.

4 Češnje temeljito odcedite in jih položite na torto. Glazuro pripravite po navodilih z embalaže. V njej stopite tudi marmelado. Mešanico prelijte po češnjah in torto za 1 uro postavite v hladilnik. Nato odstranite obod modla in torto zrežite na kose.

Foto: Profimedia

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"