Kolač z gozdnimi sadeži

10. 5. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kolač z gozdnimi sadeži (foto: revija Lisa)
revija Lisa

Z marcipanom in sesekljanimi lešniki

Za 20 kosov potrebujete

  • 100 g sesekljanih lešnikov
  • 500 g moke
  • 250 g sladkorja
  • 325 g masla
  • 600 g mešanih gozdnih sadežev (zamrznjenih ali svežih)
  • 200 g marcipana
  • 1 vaniljev sladkor
  • 4 jajca
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 150 g jogurta

Priprava

Pečico segrejte na 175 stopinj (ventilatorsko na 155 stopinj). Lešnike popražite. Dodajte jim 100 g moke, 50 g sladkorja in 75 g masla in vse skupaj zgnetite v mrvice. Postavite jih na hladno.

Preberite gozdne sadeže, zamrznjene odtajajte in jih dobro odcedite. Marcipan nastrgajte. Penasto stepite 250 g masla, 200 g sladkorja, marcipan in vaniljev sladkor. Drugo za drugim dodajte jajca in vsako vmešavajte približno pol minute.

Preostalo moko zmešajte s pecilnim praškom in mešanico izmenjaje z jogurtom primešajte testu. Prelijte ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pogladite. Po vrhu porazdelite gozdne sadeže, jih potresite z mrvicami in kolač pecite približno 45 minut.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na kos: približno 310 kcal, beljakovine: 5 g, maščobe: 18 g, ogljikovi hidrati: 31 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek