Koprivni kiši

2. 6. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Koprivni kiši (foto: Profimedia)
Profimedia

Sladka pita je "tart", slana pa "quiche" oziroma po naše kar kiš...

Za 4 kose potrebujete:

Za testo:

  • 200 g polnozrnate moke
  • ½ žličke soli
  • 100 g masla
  • 1 jajce

Za nadev:

  • 2 žlici masla
  • 2 stroka česna
  • 400 g kopriv
  • 250 ml smetane
  • sol
  • 2 žlici parmezana
  • 2 jajci
  • mandljeve lističe

Priprava:

1 Moko in sol presejte. Dodajte koščke hladnega masla in zamesite testo. Zavijte ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavite v hladilnik.

2 Testo tanko razvaljajte in z njim obložite modelčke za pite (premera 12 cm). Na več mestih jih prebodite z vilicami.

3 Na vročem maslu popražite drobno sesekljan česen. Dodajte oprane in grobo sesekljane koprive, smetano in sol ter vse skupaj kuhajte, dokler se koprive ne zmehčajo. Počakajte, da se malo ohladi, nato mešanici dodajte še parmezan in jajca.

4 Nadev razporedite po testu, ga potresite z mandlji in mini pite približno 35 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?