Korenčkova enolončnica

13. 1. 2019 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Korenčkova enolončnica (foto: Profimedia)
Profimedia

Ni zime brez tople enolončnice...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 400 g korenja
  • 1 majhno rdečo čebulo
  • 150 g gomoljčne zelene
  • 100 g rdeče pese
  • 800 ml zelenjavne juhe
  • sol, sveže mleti poper
  • vejice korenčka za okrasitev
  • pomarančo
  • mleti cimet

Priprava:

1 Čebulo olupite in jo zrežite na tanke obročke. Korenje, zeleno in rdečo peso olupite in zelenjavo zrežite na ozke paličice.

2 Stresite jih v veliko kozico, prilijte juho, dodajte sol in poper ter juho zavrite. Dodajte obročke čebule ter juho pustite lahno vreti približno 20 minut. Okrasite jo z vejicami korenčka in po želji še s pomarančnimi ostružki in cimetom.