Posladek v slojih
Za 4 osebe potrebujete
- 75 g korenja
- 125 g mletih mandljev
- 30 g škroba
- pol žličke pecilnega praška
- 2 neškropljeni pomaranči
- 4 jajca (ločeni beljaki in rumenjaki)
- sol
- 85 g sladkorja
- 500 g grškega jogurta
- 5 žlic medu
Priprava
Korenje nastrgajte. Zmešajte mandlje, škrob in pecilni prašek. Nastrgajte pomarančno lupinico in iztisnite sok. Trdo stepite 2 beljaka, sol in 40 g sladkorja. Zmešajte rumenjake, preostanek sladkorja, polovico lupinice in soka pomaranče, korenje, mandljevo mešanico in sneg. Testo prelijte v tortni model (premera 26 cm) in ga približno 25–30 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj (ventilatorska 150 stopinj). Nato iz pečenega testa izrežite 8 krogov (premera kozarca). Zmešajte preostalo lupinico in sok, jogurt in med. Sladico zložite v slojih v kozarčke in jo okrasite.
Čas priprave: približno 1 ura in 10 minut.
Na osebo: približno 630 kcal, beljakovine: 18 g, maščobe: 36 g, ogljikovi hidrati: 57 g
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija