Kosilo po britansko: Fish & Chips

26. 9. 2017 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kosilo po britansko: Fish & Chips (foto: Profimedia)
Profimedia

Svoje bližnje presenetite z britansko kuhinjo!

Za 4 osebe potrebujete:

Za ocvrte ribe:

  • 150 g moke
  • 1 žličko suhega kvasa
  • 1 žlico olja za testo
  • 150 ml piva
  • 800 g filetov bele ribe • sol, sveže mleti poper
  • 1 beljak
  • Olje za cvrenje

Za ocvrt krompirček:

  • 800 g krompirja
  • Olje za cvrenje
  • Sol

Priprava:

1. Moko presejte v skledo. Dodajte kvas, 4 žlice mlačne vode, 1 žlico olja in pivo. Z leseno kuhalnico zmešajte testo in ga nato za 30 minut postavite na toplo.

2. Krompir olupite, ga zrežite na paličice in jih stresite v hladno vodo. V njej jih pustite stati 30 minut.

3. Očistite ribje filete in jih zrežite na majhne koščke. Začinite jih s soljo in poprom.

4. Krompir odcedite. Dobro ga osušite in paličice počasi zlato ocvrite v vročem olju. Na koncu jih odcedite in solite.

5. Beljake čvrsto stepite s sladkorjem in sneg počasi vmešajte v testo.

6. V testo pomočite filete in jih zlato ocvrite v vročem olju. Po cvrtju jih odcedite. Ribje filete postrezite z ocvrtim krompirčkom in tatarsko omako ali grahovo pomako.

Grahova pomaka:

300 g zamrznjenega graha stresite v vrelo vodo in ga pustite vreti 4 minute. Nato ga odcedite in ga popražite na 2 žlicah olja. Pretlačite ga s paličnim mešalnikom in začinite z limonovim sokom in mletim poprom.

Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem