Svoje bližnje presenetite z britansko kuhinjo!
Za 4 osebe potrebujete:
Za ocvrte ribe:
- 150 g moke
- 1 žličko suhega kvasa
- 1 žlico olja za testo
- 150 ml piva
- 800 g filetov bele ribe • sol, sveže mleti poper
- 1 beljak
- Olje za cvrenje
Za ocvrt krompirček:
- 800 g krompirja
- Olje za cvrenje
- Sol
Priprava:
1. Moko presejte v skledo. Dodajte kvas, 4 žlice mlačne vode, 1 žlico olja in pivo. Z leseno kuhalnico zmešajte testo in ga nato za 30 minut postavite na toplo.
2. Krompir olupite, ga zrežite na paličice in jih stresite v hladno vodo. V njej jih pustite stati 30 minut.
3. Očistite ribje filete in jih zrežite na majhne koščke. Začinite jih s soljo in poprom.
4. Krompir odcedite. Dobro ga osušite in paličice počasi zlato ocvrite v vročem olju. Na koncu jih odcedite in solite.
5. Beljake čvrsto stepite s sladkorjem in sneg počasi vmešajte v testo.
6. V testo pomočite filete in jih zlato ocvrite v vročem olju. Po cvrtju jih odcedite. Ribje filete postrezite z ocvrtim krompirčkom in tatarsko omako ali grahovo pomako.
Grahova pomaka:
300 g zamrznjenega graha stresite v vrelo vodo in ga pustite vreti 4 minute. Nato ga odcedite in ga popražite na 2 žlicah olja. Pretlačite ga s paličnim mešalnikom in začinite z limonovim sokom in mletim poprom.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem