Kosilo po britansko: Fish & Chips

Kosilo po britansko: Fish & Chips (foto: Profimedia) Profimedia
26. 9. 2017 Vir: liza.aktivni.si

Svoje bližnje presenetite z britansko kuhinjo!

Za 4 osebe potrebujete:

Za ocvrte ribe:

  • 150 g moke
  • 1 žličko suhega kvasa
  • 1 žlico olja za testo
  • 150 ml piva
  • 800 g filetov bele ribe • sol, sveže mleti poper
  • 1 beljak
  • Olje za cvrenje

Za ocvrt krompirček:

  • 800 g krompirja
  • Olje za cvrenje
  • Sol

Priprava:

1. Moko presejte v skledo. Dodajte kvas, 4 žlice mlačne vode, 1 žlico olja in pivo. Z leseno kuhalnico zmešajte testo in ga nato za 30 minut postavite na toplo.

2. Krompir olupite, ga zrežite na paličice in jih stresite v hladno vodo. V njej jih pustite stati 30 minut.

3. Očistite ribje filete in jih zrežite na majhne koščke. Začinite jih s soljo in poprom.

4. Krompir odcedite. Dobro ga osušite in paličice počasi zlato ocvrite v vročem olju. Na koncu jih odcedite in solite.

5. Beljake čvrsto stepite s sladkorjem in sneg počasi vmešajte v testo.

6. V testo pomočite filete in jih zlato ocvrite v vročem olju. Po cvrtju jih odcedite. Ribje filete postrezite z ocvrtim krompirčkom in tatarsko omako ali grahovo pomako.

Grahova pomaka:

300 g zamrznjenega graha stresite v vrelo vodo in ga pustite vreti 4 minute. Nato ga odcedite in ga popražite na 2 žlicah olja. Pretlačite ga s paličnim mešalnikom in začinite z limonovim sokom in mletim poprom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri