Kotleti, polnjeni s pestom

Kotleti, polnjeni s pestom (foto: revija Čarovnija Okusa) revija Čarovnija Okusa
11. 8. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Pesto poskrbi za poseben italijanski pridih mesa.

Za 4 osebe potrebujete

  • 4 svinjske kotlete brez kosti (debele 2 cm)
  • 3 žlice bazilikinega pesta
  • 90 g maskarponeja
  • 2 žlici oljčnega olja + 2 žlici za solato
  • sol
  • sveže mlet poper
  • 8 manjših ovalnih paradižnikov
  • bageto

Priprava

V kotlete z ostrim nožem zarežite žepe. Pesto zmešajte z maskarponejem, zmes porazdelite po žepih kotletov, jih malce potolcite in odprtine spnite z zobotrebci. Meso začinite s soljo in poprom, ga premažite z oljem in ga pustite počivati približno 15 minut. Paradižnike zrežite na večje kose, jih začinite s soljo in poprom ter jih zmešajte s preostalim oljčnim oljem.

Segrejte žar ali rebrasto ponev in meso z vsake strani pecite 6–7 minut. Po koncu peke meso zavijte v aluminijasto folijo in ga pustite počivati 2 minuti. Kotlete postrezite s paradižnikovo solato in bageto.

Namig

  • Svinjske kotlete lahko kupite s kostmi ali brez njih (kare). Obe sorti sta primerni za peko. Iz kotletov s kostjo se pogosto pripravljajo tudi zrezki. Pri izbiri bodite pozorni, da je meso gladko, da ni lepljivo in da nima vonja.
  • Svinjske kotlete lahko pripravite na veliko načinov, najpogosteje pa se dušijo in pečejo. Zraven se podajo smetana, gorčica, zelenjava, gobe, vino, pivo, jogurt, stročnice, klobase, kislo zelje, sadje, zelišča, skuta in siri. Prilogo si izberite po želji – lahko je krompir ali tudi testenine.

Čas priprave: približno 50 minut.

Na osebo približno 740 kcal, beljakovine: 37 g, maščobe: 43 g, ogljikovi hidrati: 46 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: kotleti pesto

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri