Za ljubitelje sladkega ...
Za 4 osebe potrebujete:
- 500 ml mleka
- 1 paličico cimeta
- 100 g sladkorja
- nastrgano lupinico 1 limone
- 25 g koruznega škroba
- 4 rumenjake
- 40 g trsnega sladkorja
Priprava:
1 V kozico vlijte dve tretjini mleka. Dodajte paličico cimeta, pol sladkorja in nastrgano lupinico limone. Kozico pokrijte in vse skupaj kuhajte približno 15 minut. V preostalo mleko vmešajte škrob. Precedite cimetovo mleko, mu primešajte mleko s škrobom in kozico postavite nazaj na kuhalno površino. Kuhajte približno 2 minuti.
2 Rumenjake in preostali sladkor penasto stepite. Med stepanjem postopoma vmešajte kuhano mleko. Dobro premešajte in porazdelite po pripravljenih modelčkih. Nato jih za 2 uri postavite v hladilnik, da se krema strdi.
3 Potresite s trsnim sladkorjem in s plinskim gorilnikom karamelizirajte sladkor ali pa modelčke za 1 do 2 minuti postavite pod žar pečice. Takoj postrezite.
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem