Krema catalana s karamelno skorjico

Krema catalana s karamelno skorjico (foto: Profimedia) Profimedia
10. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za ljubitelje sladkega ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 ml mleka
  • 1 paličico cimeta
  • 100 g sladkorja
  • nastrgano lupinico 1 limone 
  • 25 g koruznega škroba
  • 4 rumenjake
  • 40 g trsnega sladkorja

Priprava:

1 V kozico vlijte dve tretjini mleka. Dodajte paličico cimeta, pol sladkorja in nastrgano lupinico limone. Kozico pokrijte in vse skupaj kuhajte približno 15 minut. V preostalo mleko vmešajte škrob. Precedite cimetovo mleko, mu primešajte mleko s škrobom in kozico postavite nazaj na kuhalno površino. Kuhajte približno 2 minuti.

2 Rumenjake in preostali sladkor penasto stepite. Med stepanjem postopoma vmešajte kuhano mleko. Dobro premešajte in porazdelite po pripravljenih modelčkih. Nato jih za 2 uri postavite v hladilnik, da se krema strdi.

3 Potresite s trsnim sladkorjem in s plinskim gorilnikom karamelizirajte sladkor ali pa modelčke za 1 do 2 minuti postavite pod žar pečice. Takoj postrezite.