Kuhamo doma...
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 trdo kuhanih jajc
 - 1 šop koprca
 - 1 čebulo
 - 2 žlici masla
 - 1 žličko moke
 - 300 ml zelenjavne juhe
 - 200 ml mleka
 - 1 lovorjev list
 - 2 pimentovi zrni
 - sok 1–2 limon
 - 1 žlico drobno mletega sladkorja
 - 100 ml smetane
 - sol, sveže mleti poper
 
Priprava: 
1 Olupite trdo kuhana jajca. Koprc oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte listne vršičke. Stebla prihranite za pozneje. 
2 Olupljeno čebulo zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Potresite jo z moko in jo lahno zarumenite. Nato prilijte juho in mleko. Dodajte stebla koprca, lovorjev list in piment. Zavrite in pustite lahno vreti približno 20 minut.
3 Omako precedite, dodajte limonov sok, sladkor, smetano, sol in poper. Dobro premešajte.
4 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca in omako malce segrejte. Postrezite jo s kuhanim krompirjem.