Kuhamo doma...
Za 4 osebe potrebujete:
- 6 trdo kuhanih jajc
- 1 šop koprca
- 1 čebulo
- 2 žlici masla
- 1 žličko moke
- 300 ml zelenjavne juhe
- 200 ml mleka
- 1 lovorjev list
- 2 pimentovi zrni
- sok 1–2 limon
- 1 žlico drobno mletega sladkorja
- 100 ml smetane
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 Olupite trdo kuhana jajca. Koprc oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte listne vršičke. Stebla prihranite za pozneje.
2 Olupljeno čebulo zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Potresite jo z moko in jo lahno zarumenite. Nato prilijte juho in mleko. Dodajte stebla koprca, lovorjev list in piment. Zavrite in pustite lahno vreti približno 20 minut.
3 Omako precedite, dodajte limonov sok, sladkor, smetano, sol in poper. Dobro premešajte.
4 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca in omako malce segrejte. Postrezite jo s kuhanim krompirjem.