Kremna omaka iz koprca z jajci

Kremna omaka iz koprca z jajci (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Kuhamo doma...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 6 trdo kuhanih jajc
  • 1 šop koprca
  • 1 čebulo
  • 2 žlici masla
  • 1 žličko moke
  • 300 ml zelenjavne juhe
  • 200 ml mleka
  • 1 lovorjev list
  • 2 pimentovi zrni
  • sok 1–2 limon
  • 1 žlico drobno mletega sladkorja
  • 100 ml smetane
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Olupite trdo kuhana jajca. Koprc oplaknite, ga otresite do suhega in sesekljajte listne vršičke. Stebla prihranite za pozneje.

2 Olupljeno čebulo zrežite na kocke. V kozici segrejte maslo in na njem stekleno popražite čebulo. Potresite jo z moko in jo lahno zarumenite. Nato prilijte juho in mleko. Dodajte stebla koprca, lovorjev list in piment. Zavrite in pustite lahno vreti približno 20 minut.

3 Omako precedite, dodajte limonov sok, sladkor, smetano, sol in poper. Dobro premešajte.

4 Na koncu dodajte sesekljan koprc, jajca in omako malce segrejte. Postrezite jo s kuhanim krompirjem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri