Ni praznikov brez tople juhe...
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 korenčka
- 1 čebulo
- 250 g zelene
- 250 g piščančjih vratov
- 400 g govedine (pleče)
- 2 žlici olja
- 4 žlice paradižnikove mezge
- 1 žlico poprovih zrn
- 5 pimentovih zrn
- sol
- 250 g rdeče pese
- 4 stebla zelene
- 3 stroke česna
- 60 g gob (v slanici)
- lističe peteršilja
Priprava:
1 V lonec vlijte 1,5 litra vode. Dodajte olupljeno korenje, polovico olupljene čebule, pol zelene, piščančje vratove in vse skupaj zavrite.
2 Govedino zrežite na kocke in jih popecite v naoljeni ponvi. Po 40 minutah kuhanja vzemite vratove iz tekočine, dodajte govedino, mezgo, začimbe in sol ter vse skupaj pustite vreti še 90 minut.
3 Nato dodajte preostalo sesekljano zelenjavo, rezine olupljenega česna in zelenjavo skuhajte do mehkega. Na koncu dodajte gobe in juho začinite s soljo. Okrasite jo s peteršiljem.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?