Krompir z jajčevci

24. 10. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krompir z jajčevci

Recept za popestritev vsakdanjika ...

    Za 4 osebe potrebujete

    • 8 majhnih krompirjev (približno 400 g)
    • 1 jajčevec
    • sol, poper
    • 2 žlici limetinega soka
    • 6 žlic olivnega olja
    • 1 žličko koriandra

    Priprava

    1. Krompir olupite in ga kuhajte približno 20 minut. Jajčevec po dolgem narežite na 8 zelo tankih rezin. Limetin sok zmešajte z olivnim oljem, koriandrom, soljo in poprom. Rezine jajčevca položite v marinado.

    2. Vsak krompir ovijte z rezino jajčevca in spnite z zobotrebcem. Pri nizki temperaturi ga pecite približno 12 minut.

    Čas priprave približno 40 minut.
    Na osebo približno 180 kcal, ­beljakovine: 3 g, maščobe: 12 g, ogljikovi hidrati: 14 g.

    Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"