Krompirjeva juha s kislo smetano

Krompirjeva juha s kislo smetano (foto: stockfood photo) stockfood photo
17. 1. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Kisla smetana juhi doda posebno gostoto

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g mokastega krompirja
  • 1 steblo pora
  • 150 g slanine
  • 2 žlici repičnega olja
  • približno 800 ml juhe
  • sol
  • poper
  • pol šopka gladkega peteršilja
  • 150 g kisle smetane

Priprava

Krompir olupite, ga operite in zrežite na tanke rezine. Por očistite, ga operite in zrežite na tanke obročke. Slanino zrežite na trakove. V posodi segrejte olje in na njem hrustljavo popecite slanino. Vzemite jo iz posode in jo postavite vstran. Na maščobi, ki je ostala po peki slanine, približno 5 minut pražite por in krompir. Zalijte z juho. Posodo pokrijte in pustite juho lahno vreti približno 15 minut. Na koncu jo krepko začinite s soljo in poprom.

Peteršilj oplaknite in ga otresite do suhega. Potrgajte lističe in jih zrežite na trakove. Juhi primešajte kislo smetano in jo še enkrat začinite s soljo in poprom. Krompirjevo juho postrezite s trakovi slanine. Potresite s peteršiljem.

Čas priprave: približno 45 minut.

Na osebo: približno 380 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 26 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri