Krompirjeve palačinke z gosjimi jetri

Krompirjeve palačinke z gosjimi jetri (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zlati dobri krompir!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 500 g krompirja
  • 150 g moke
  • sol
  • gosjo mast
  • 500 g gosjih jeter
  • 1 žličko mlete kumine
  • 1 žlico moke
  • 1 rdečo čebulo
  • 1 bučko
  • mleti poper

Priprava:

1 Krompir skuhajte v oblicah, po kuhanju ga odcedite in počakajte, da se popolnoma ohladi. Nato ga olupite in drobno nastrgajte. Dodajte moko, sol in zgnetite mehko in voljno testo.

2 Zvaljajte tanke palačinke, jih z obeh strani popecite v teflonski ponvi. Nato jih premažite z mastjo, jih položite drugo vrh druge in jih postavite na toplo.

3 Jetra zrežite na tanke rezine, jih potresite s kumino in povaljajte v moki. Olupljeno čebulo zrežite na kocke in jo skupaj z jetri popražite v namaščeni ponvi. Dodajte rezine bučk in jih popecite z obeh strani. Začinite s soljo in poprom ter vse skupaj še malo segrejte. Palačinke obložite z jetrno mešanico in jih prepognite. Postrezite z rukolino solato.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri