Krompirjevi cmoki polnjeni s slanino

12. 1. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Krompirjevi cmoki polnjeni s slanino (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Domača okus slanine, ki te prevzame

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 kg mokastega krompirja
  • 3 čebule
  • 1 rumenjak
  • približno 100 g moke
  • sol, poper
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 žlico masla
  • 150 g kisle smetane
  • 200 g prekajene slanine (v kosu)
  • 200 g smetane
  • 200 ml močne juhe

Priprava

Krompir kuhajte približno 25 minut, vodo odlijte, krompir olupite in počakajte, da se ohladi. Olupite čebule. Eno zrežite na drobne kocke in jih svetlo popražite na maslu. Krompir pretlačite, mu primešajte polovico čebulnih kock, rumenjak, moko, sol, poper in muškat. 50 g slanine zrežite na kocke in jih popecite s preostalo praženo čebulo. Iz krompirjeve mase oblikujte cmoke in jih nadevajte z mešanico slanine. Približno 15 minut jih kuhajte v vreli slani vodi. Kuhani so, ko priplavajo na površje.

Preostalo slanino zrežite na ozke trakove in jih razpustite. Dve čebuli zrežite na trakove in jih stekleno popražite na maščobi, ki je ostala v ponvi. Zalijte s smetano in juho. Primešajte še kislo smetano in omako začinite. Postrezite jo z odcejenimi cmoki.

Čas priprave: približno 1 ura in 40 minut.

Na osebo: približno 810 kcal, beljakovine: 12 g, maščobe: 61 g, ogljikovi hidrati: 52 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek