S kruhom pomazano in na kruhu namazano!
Za 12 porcij potrebujete:
- 12 kuhanih in olupljenih srednje velikih kozic
- 2 žlički mletega karija
- sveže strt črni poper
- 1 majhen čili
- 3 stroke česna
- sol
- 1 žlico drobno sesekljanega koriandra
- 1 zrel avokado
- 1 žlico limonovega soka
- 100 g smetanovega namaza
- 2 žlici olja
- 1 rdečo čebulo
- 4 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 srednje veliko bageto
- olivno olje
- pest rukole
Priprava:
1 Kozicam primešajte kari, poper, sesekljan čili, sesekljana 2 stroka česna, sol in koriander.
2 Avokado prerežite po dolgem, odstranite koščico in z žlico izdolbite meso sadeža. Nato ga dajte v blender, dodajte limonov sok, smetanov namaz, preostali strok česna in sol ter vse skupaj gladko zmeljite.
3 V ponvi segrejte olje in na njem približno 5 minut pecite kozice. Nato jih vzemite iz ponve in počakajte, da se ohladijo. Olupite čebulo, jo zrežite na obročke in jih nekaj minut dušite v 200 ml vode, ki ste ji vmešali kis in 1/2 žličke soli. Po koncu kuhanja jo odcedite.
4 Bageto zrežite na rezine, jih z obeh strani natrite z olivnim oljem, razporedite po papirju za peko in jih zlato popecite v pečici, segreti na 180 stopinj. Po peki naj se ohladijo, nato pa po njih razporedite namaz in po 1 kozico. Okrasite z rukolo in čebulnimi obročki.