Kruh po toskansko

Kruh po toskansko (foto: Profimedia) Profimedia
19. 9. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Za 4 osebe potrebujete:

  • 300 g čabate
  • 400 g paradižnikov
  • 1 papriko
  • 1 čebulo
  • 3 žlice olivnega olja
  • 3 žlice rdečega vinskega kisa
  • 2 žlici balzamičnega kisa
  • 2 stroka česna
  • 2 žlički kaper
  • 100 g parmezana
  • sol, poper
  • 1 pest lističev bazilike

Priprava:

Kruh zrežite na tanke rezine, jih stresite v pekač in nakapajte z 2 žlicama olivnega olja. V pečici jih zlato rjavo zapecite.

Zmešajte 1 žlico rdečega vinskega kisa, 1 žlico balzamičnega kisa in 2 žlici vode in v tej mešanici za 1 do 2 minuti namočite kruh.

Papriko, paradižnike in čebulo zrežite na koščke ter vse skupaj zmešajte. Česen pretlačite in ga zelo drobno sesekljajte. Drobno sesekljajte tudi baziliko. Posebej zmešajte preostali kis, česen in baziliko ter polivko začinite s soljo in poprom ter jo primešajte zelenjavi. Z njo obložite kruhke in jih potresite še s parmezanom.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri