Kruhovi cmoki z gobovim ragujem

6. 12. 2013 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Kruhovi cmoki z gobovim ragujem (foto: foodstock photo)
foodstock photo

Malce belega vina za sijajen okus

Za 4 osebe potrebujete

  • 12 kruhovih cmokov (gotov izdelek)
  • sol
  • 800 g mešanih gob (šampinjoni, lisičke, jurčki)
  • 1 šalotko
  • 1 strok česna
  • 2 žlici masla
  • 150 ml belega suhega vina
  • 150 ml juhe
  • 250 g smetane
  • 150 g kisle smetane
  • 1 žlico sesekljanega peteršilja

Priprava

Kruhove cmoke pripravite po navodilih z embalaže. Medtem ko se kuhajo, očistite gobe in jih glede na velikost zrežite na polovičke ali četrtine. Olupite šalotko in česen ter oboje drobno sesekljajte.

V ponvi segrejte maslo in v njej pri visoki temperaturi popecite gobe. Če je treba, to storite v dveh korakih. Po koncu peke gobe vzemite iz ponve. Na maščobi nato stekleno popražite česen in šalotko ter ju zalijte z belim vinom. Pri visoki temperaturi naj mešanica rahlo vre nekaj minut. Nato dodajte še juho, smetano in kislo smetano ter pokuhajte omako. Vanjo nato stresite gobe in omako kuhajte še približno 5 minut.

Na koncu primešajte še peteršilj ter gobov ragu začinite s soljo in poprom. Cmoke odcedite in jih postrezite z gobovim ragujem. Po želji potresite še s sesekljanim peteršiljem.

Čas priprave: približno 40 minut.

Na osebo: približno 770 kcal, beljakovine: 23 g, maščobe: 40 g, ogljikovi hidrati: 72 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek