Med kuhanjem v vodo dodajte 1 skrivno sestavino: koruza bo postala bolj mehka, sočna in sladka

23. 7. 2024
Deli
Med kuhanjem v vodo dodajte 1 skrivno sestavino: koruza bo postala bolj mehka, sočna in sladka (foto: Profimedia)
Profimedia

To je skrivni trik, s katerim bo vaša koruza postala najboljša!

Težko boste našli nekoga, ki ne mara koruze, bodisi kuhane, pečene ali kot dodatek različnim jedem. Če iščete nove ideje za pripravo koruze, imamo za vas fantastičen in kreativen trik - kuhanje koruze v "kopeli" iz masla. Rezultat vas bo navdušil, saj bo popolno sladek in nežen okus koruze poskrbel, da boste želeli še več.

Ne spreglejte:

Za pripravo tega jedi ne potrebujete več kot 15 minut, in če vam bo rezultat všeč, lahko na enak način pripravite tudi drugo zelenjavo.

Sestavine:

  • 6 koruznih storžev
  • 1 skodelica mleka
  • 100 gramov masla
  • 1 čajna žlička soli

Priprava:

  1. V veliko posodo nalijte vodo (približno 4 skodelice) in počakajte, da zavre.
  2. Dodajte skodelico mleka, maslo in sol. Ko se maslo stopi, dodajte koruzo in zmanjšajte ogenj.
  3. Koruzo kuhajte približno osem minut.
  4. Nato koruzo vzemite iz vode in postrezite.

Pozitivni učinki koruze

Koruza je odličen vir vitaminov, mineralov in vlaknin. Kuhana koruza zagotavlja veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred prostimi radikali, krepijo imunski sistem in upočasnjujejo staranje. Zaradi vsebnosti vlaknin koruza tudi podpira zdravo prebavo in podaljšuje občutek sitosti, kar je še posebej koristno v primeru, da hujšate.

Vir: krstarica.com