To je skrivni trik, s katerim bo vaša koruza postala najboljša!
Težko boste našli nekoga, ki ne mara koruze, bodisi kuhane, pečene ali kot dodatek različnim jedem. Če iščete nove ideje za pripravo koruze, imamo za vas fantastičen in kreativen trik - kuhanje koruze v "kopeli" iz masla. Rezultat vas bo navdušil, saj bo popolno sladek in nežen okus koruze poskrbel, da boste želeli še več.
Ne spreglejte:
- Živijo preko 120 let in vsak dan poleti jedo to živilo: tako se prehranjuje najbolj zdravo ljudstvo na svetu
- Jih ima tudi vaš otrok? Psihologi razkrili 4 lastnosti, ki so skupne nadarjenim otrokom
- Turisti ostro nad naše sosede: "Nikoli več se ne bi vrnili"
Za pripravo tega jedi ne potrebujete več kot 15 minut, in če vam bo rezultat všeč, lahko na enak način pripravite tudi drugo zelenjavo.
Sestavine:
- 6 koruznih storžev
- 1 skodelica mleka
- 100 gramov masla
- 1 čajna žlička soli
Priprava:
- V veliko posodo nalijte vodo (približno 4 skodelice) in počakajte, da zavre.
- Dodajte skodelico mleka, maslo in sol. Ko se maslo stopi, dodajte koruzo in zmanjšajte ogenj.
- Koruzo kuhajte približno osem minut.
- Nato koruzo vzemite iz vode in postrezite.
Pozitivni učinki koruze
Koruza je odličen vir vitaminov, mineralov in vlaknin. Kuhana koruza zagotavlja veliko antioksidantov, ki ščitijo celice pred prostimi radikali, krepijo imunski sistem in upočasnjujejo staranje. Zaradi vsebnosti vlaknin koruza tudi podpira zdravo prebavo in podaljšuje občutek sitosti, kar je še posebej koristno v primeru, da hujšate.
Vir: krstarica.com
- Preberite si še: Ena noč s čebulo v nogavici dela čudeže: naravna rešitev za številne zdravstvene težave
Novo na Metroplay: “Vse, kar je za psiho preveč, nase prevzame telo” | Tomislav in Nina Senečić