Naveličani klasične lazanje?
Za 4 osebe potrebujete:
Za nadev:
- 1 čebulo
- 2 korenčka
- 2 stebli zelene
- 150 g šampinjonov
- olivno olje
- sol, sveže mleti črni poper
- 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
- 2 lovorjeva lista
- pest sesekljanega peteršilja
- 150 g nastrganega sira
Za palačinke: - 2 jajci
- 200 ml mleka
- 170 g moke
- olje za cvrenje
Za skutno pomako: - 250 g pasirane skute
- 100 ml mineralne vode
- 1 žličko mlete sladke paprike
- 1 mlado čebulo
Priprava:
1 Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo pa zrežite na kocke.
2 Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom ter dodajte paradižnike. Nato primešajte še lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut.
3 Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Nato dodajte peteršilj in ponev odstavite.
4 Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke.
5 Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.
6 Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo. Postrezite k lazanji.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?