Lazanja iz palačink

19. 10. 2018 | Vir: liza.aktivni.si
Lazanja iz palačink (foto: Profimedia)
Profimedia

Naveličani klasične lazanje? 

Za 4 osebe potrebujete:

Za nadev:

  • 1 čebulo 
  • 2 korenčka
  • 2 stebli zelene
  • 150 g šampinjonov 
  • olivno olje
  • sol, sveže mleti črni poper
  • 400 g koščkov paradižnikov (pločevinka)
  • 2 lovorjeva lista 
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 150 g nastrganega sira

    Za palačinke:

  • 2 jajci 
  • 200 ml mleka
  • 170 g moke
  • olje za cvrenje

    Za skutno pomako:

  • 250 g pasirane skute
  • 100 ml mineralne vode
  • 1 žličko mlete sladke paprike
  • 1 mlado čebulo

Priprava:

1 Olupite čebulo, očistite korenje, zeleno in gobe. Čebulo sesekljajte, preostalo pa zrežite na kocke.


2 Čebulo, korenje in zeleno popražite na malce olja. Začinite s soljo in poprom ter dodajte paradižnike. Nato primešajte še lovorjeva lista in vse skupaj dušite približno 10 minut.


3 Dodajte gobe in jih dušite še 10 minut. Nato dodajte peteršilj in ponev odstavite.


4 Iz mleka, jajc, ščepca soli in moke zmešajte gladko testo in ga pustite počivati 15 minut. Nato iz njega na olju specite tanke palačinke.

Mislili so, da so na Eurojackpotu zadeli vrtoglave zneske. Sledil je hladen tuš


5 Okrogel model obložite s papirjem za peko. Vanj zložite palačinke in vsak sloj obložite z zelenjavo in jo potresite z nastrganim sirom. Zadnjo palačinko potresite samo s sirom. Lazanjo iz palačink približno 25 minut pecite v pečici, segreti na 180 stopinj.


6 Skuto stepite z mineralno vodo. Začinite s soljo in papriko ter primešajte sesekljano čebulo. Postrezite k lazanji.