Lečin narastek

Lečin narastek (foto: revija Lisa) revija Lisa
17. 9. 2014 Vir: liza.aktivni.si

Zapečen s pikantnim sirom

Za 4 osebe potrebujete

  • 2 rdeči papriki
  • 1 jajčevec
  • 1 bučko
  • 2 sladka krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlički komarčkovih semen
  • sol, poper
  • 150 g rdeče leče
  • približno 750 ml zelenjavne juhe
  • 250 g fete

Priprava

Očistite zelenjavo. Paprika, jajčevec in bučko zrežite na večje kose. Sladek krompir olupite, ga operite in ga zrežite na kocke.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Zelenjavo stresite v model za narastke. Oljčnemu olju primešajte komarčkova semena in ga začinite s soljo in poprom. Nakapajte po zelenjavi, vse skupaj zmešajte in zelenjavo pecite približno 15 minut.

Lečo oplaknite in jo odcedite. Potresite jo po zelenjavi in prilijte toliko vroče juhe, da bo leča povsem pokrita. Vse skupaj pecite nadaljnjih 15 do 20 minut, da se zelenjava in leča zmehčata. Pečico nastavite na način peke pod žarom. Sir zrežite na kose ali tanke rezine, ga porazdelite po narastku in ga 6 do 8 minut pecite še pod žarom pečice. Narastek na koncu po želji potresite še s peteršiljem. Zraven tekne kruh.

Čas priprave: približno 1 ura in 15 minut.

Na osebo: približno 590 kcal, beljakovine: 25 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 57 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: leča narastek

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri