Lečina štruca

Lečina štruca (foto: Profimedia) Profimedia
6. 3. 2019 Vir: liza.aktivni.si

Zdrava štruca iz leče...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 250 g leče
  • 2 lovorjeva lista
  • 3 pimentova zrna
  • 1 žemljo
  • 2 jajci
  • 2 korenčka
  • 1/4 gomoljčne zelene
  • pest zamrznjenega graha
  • 3 žlice olivnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 čebulo
  • mleto kumino
  • sol, sveže mleti poper

Priprava:

1 Oplaknite lečo in jo čez noč namočite v vodi.

2 Naslednji dan lečo stresite v toliko sveže vode, da jo bo popolnoma prekrila. Dodajte lovorjeva lista in piment ter lečo pustite lahno vreti 15 minut. Po kuhanju jo odcedite.

3 Žemljo drobno zmeljite in jo stresite v skledo. Dodajte še ¼ leče in jajce in vse skupaj pretlačite s paličnim mešalnikom.

4 Dodajte grobo sesekljano korenje in zeleno, odmrznjen grah, preostalo lečo, še 1 jajce, olje, strt česen in drobno sesekljano čebulo. Premešajte in začinite s kumino, soljo in poprom. Mešanico dajte v pravokotni pekač, obložen s papirjem za peko. Pogladite površino in štruco 45 minut pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se ohladi v modlu, nato pa jo vzemite ven skupaj s papirjem. Zrežite na rezine in postrezite z bučnim pirejem.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri