Lešnikove palačinke z vinskim šodojem

16. 2. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Razvajajte se s slastnimi palačinkami!

Za 4 osebe potrebujete

  • 50 ml pomarančnega soka
  • 5 jajc
  • 90 g sladkorja
  • naribano lupino ½ bio limone
  • sredico ½ vaniljevega stroka
  • 2 žlici škroba
  • 80 g moke
  • 40 g masla
  • 1 žlico olja
  • 1 žličko sladkorja v prahu
  • 30 g zmletih lešnikov
  • 4 rumenjake
  • 200 ml suhega belega vina
  • 40 ml žganja
  • 1 žlico mandljevih lističev

Priprava

Pomarančni sok, 3 jajca, 30 g sladkorja, limonino lupino, vaniljevo sredico, škrob in moko zmešajte v gladko testo za palačinke. Raztopite 20 g masla in vmešajte v testo. Testo pustite počivati približno 15 minut. V ponvi segrejte olje po porcijah in iz testa specite 4 palačinke.

Pečico segrejte na 190 stopinj (ventilatorsko na 170). Dve jajci ločite na rumenjaka in beljaka. Rumenjaka, 20 g masla in sladkor v prahu penasto stepite. Beljaka stepite v sneg in ga skupaj z lešniki primešajte rumenjakovi masi. Palačinke namažite z lešnikovo kremo, jih zvijte in položite v pekač. V pečici jih pecite od 6 do 8 minut.

Preostale 4 rumenjake, 60 g sladkorja in vino penasto stepite v vroči vodni kopeli. Dodajte žganje in kremo še malo stepite. Mandlje popražite v suhi ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Palačinke vzemite iz pečice in jih zrežite na kolute. Postrezite jih s toplim šodojem in posujte z mandlji.

Čas priprave: približno 38 minut.

Na osebo: približno 610 kcal, beljakovine: 17 g, maščobe: 34 g, ogljikovi hidrati: 45 g.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri