Odlični praznični piškoti ...
Za 30 kosov potrebujete:
- 170 g masla
- 150 g sladkorja v prahu
- 2 jajci
- 100 g mletih lešnikov
- 1 žličko mletega cimeta
- 3 žlice kisle smetane
- 300 g moke
- 1 žličko pecilnega praška
Za okrasitev:
- 100 g čokoladne kuverture
- 50 g olupljenih lešnikov
1 Maslo zrežite na majhne koščke in jih stresite v skledo. Zmehčajo naj se na sobni temperaturi. Dodajte sladkor in jajci ter vse skupaj penasto stepite. Nato primešajte lešnike, cimet, kislo smetano in presejano moko s pecilnim praškom.
2 Vse skupaj dobro pregnetite. Testo zajemajte z žlico in v pekač, obložen s papirjem za peko, razporedite kupčke testa. 10 minut jih pecite v pečici, segreti na 170 stopinj. Po peki naj se piškoti ohladijo, nato pa jih previdno odstranite s papirja za peko.
3 Čokoladno kuverturo stopite nad vročo vodno kopeljo in kanite žličko na sredino vsakega piškota. Še preden se obliv strdi, dajte nanj še lešnik.
Recept je bil objavljen v reviji Piškoti, v kateri lahko najdete še veliko več predlogov za okusne posladke!
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija