Odlična osvežitev v toplih poletnih dneh.
Za 1 l sladoleda potrebujete:
- 300 g sladkorja
- sok 2 limet
- 2 žlički nastrgane limetine lupinice
- 500 g kremnega jogurta
- 250 ml smetane za stepanje
Priprava:
1 Sladkor stopite v soku limet. Nato sok skupaj z lupinico primešajte jogurtu.
2 Smetano čvrsto stepite in jo primešajte jogurtu. Kremo dajte v kovinsko skledo.
3 Postavite jo v zamrzovalnik za najmanj 6 ur, še bolje pa čez noč. Nato zamrznjeno maso vzemite iz sklede, jo zrežite ali sesekljajte v blender mešalniku. Mešanico dajte nazaj v kovinsko skledo, jo ponovno postavite v zamrzovalnik in jo tam pustite 2 uri.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?