Limetina rulada

25. 2. 2015 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Limetina rulada

Z zelo osvežilno skutno kremo.

Za 12 rezin potrebujete

Za biskvit:

  • 5 jajc
  • 1 ščepec soli
  • 125 g sladkorja
  • 70 g moke
  • 30 g jedilnega škroba
  • 30 g mletih mandljev

Za kremo:

  • 7 listov želatine
  • 100 g sladkorja
  • 500 g puste skute
  • 4 žlice limetinega soka
  • sladkor v prahu
  • nastrgano lupinico neškropljene limete
  • 1 vaniljev sladkor
  • 200 g smetane
Priprava

Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160 stopinj). Ločite beljake od rumenjakov. Beljakom dodajte sol in iz njih stepite trd sneg. Med stepanjem jim dodajte še 60 g sladkorja in jih stepajte toliko časa, da se začne masa bleščati. Rumenjake penasto stepite s preostalim sladkorjem in jim počasi primešajte sneg beljakov. Moko in škrob presejte ter mešanico skupaj z mandlji primešajte testo. Prelijte ga v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga pecite 12 do 15 minut.

Pečeno testo prevrnite na kuhinjsko krpo, potreseno s sladkorjem. Odstranite papir za peko, biskvit zvijte in ga pustite, da se ohladi.

Namočite želatino. Gladko zmešajte sladkor, limetin sok in lupinico, vaniljev sladkor in skuto. Želatino ožemite, jo stopite in jo primešajte skutni kremi. Smetano čvrsto stepite in jo primešajte. Biskvit odvijte, ga premažite s kremo in ga ponovno zvijte v rulado in jo za 3 ure postavite v hladilnik. Potresite s sladkorjem v prahu in po želji še okrasite.

Čas priprave: približno 55 minut + hlajenje 3 ure.

Na rezino: približno 250 kcal, beljakovine: 11 g, maščobe: 9 g, ogljikovi hidrati: 29 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?