Osvežilna torta, ki osvoji z nežno kombinacijo okusov.
Za 12 kosov potrebujete:
Za kandirane limone:
- 100 g sladkorja
- 2 limoni
Za dno: - 150 g maslenih piškotov
- 4 žlice mleka
- 50 g masla
- 1 žlico nastrgane limonine lupinice
Za kremo:
- 250 g maskarponeja
- 125 g svežega sira
- 300 g kisle smetane
- 150 g sladkorja v prahu
- 1 vanilin sladkor
- 2 žlici limonovega soka
- 15 g želatine
- svežo meliso za okrasitev
Priprava:
1 Najprej pripravite kandirane limone. V kozico zlijte 150 ml vode, dodajte sladkor in ga na nizki temperaturi kuhajte 5 minut. Nato v tekočino položite rezine limone in jih kuhajte še 20 minut. Kozico odstavite in počakajte, da se limone ohladijo. Rezine limone nato položite na kuhinjsko rešetko in jih pustite stati čez noč.
2 Zmeljite piškote, jih stresite v skledo in prelijte z mlekom. Premešajte in mešanico pustite stati 10 minut. Nato primešajte stopljeno maslo in limonino lupinico, vse skupaj dobro premešajte in mešanico zatisnite ob dno in stranice tortnega modela (premera 24 cm). Nato model za 1 uro postavite v hladilnik.
3 Maskarponeju primešajte sveži sir, kislo smetano, obe vrsti sladkorja in limonov sok. Želatino namočite v 100 ml hladne vode in jo pustite stati 10 minut. Nato jo segrejte do vretja in primešajte pripravljeni kremi. Dobro premešajte in porazdelite po dnu oziroma zmesi iz piškotov. Torto nato za najmanj 4 ure postavite v hladilnik. Okrasite jo s kandiranimi limonami in lističi melise.
Foto: Profimedia
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem