Za lepo postavo po praznikih
Za 4 osebe potrebujete
- 2 korenčka
- 1 majhno bučko
- po 1 rumeno in rdečo papriko
- 1 majhen koromač
- pol šopka drobnjaka
- 4 žlice pisanih poprovih zrn
- pol žličke gorčičnih semen
- 4 lososove filete (po 150 g)
- 2 žlici limoninega soka
- sol, poper
- 3 žlice olja
- 2 žlici masla
- sladkor
Priprava
Očistite zelenjavo, jo tanko nastrgajte in zrežite na paličice. Drobnjak oplaknite in ga otresite do suhega. Polovico ga sesekljajte.
Poper in gorčico zdrobite v možnarju ali pa ju strite s širokim držalom noža na kuhinjski deski. Lososove filete oplaknite, jih dobro popivnajte, nakapajte z limoninim sokom in solite. Drugega za drugim povaljajte v mešanici začimb in te lahno pritisnite ob ribo.
V teflonski ponvi segrejte olje. Filete z vsake strani pecite 4 minute. V tem času v drugi ponvi segrejte maslo in na njem približno 5 minut med mešanjem dušite zelenjavne paličice. Začinite jih s soljo, poprom in sladkorjem ter primešajte še sesekljan drobnjak. Zelenjavo porazdelite po krožnikih in jo potresite z bilkami drobnjaka. Nanjo položite še lososov filet. Zraven tekne riž ali krompirjev pire.
Čas priprave: približno 40 minut.
Na osebo: približno 310 kcal, beljakovine: 30 g, maščobe: 19 g, ogljikovi hidrati: 5 g.
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija