S čudovitim hrustljavim testom
Za 8 kosov potrebujete
Za testo:
- 1 skodelico (110 g) moke
- 1 skodelico (110 g) kaše iz ovsenih kosmičev
- pol žličke zeliščne soli
- 130 g masla
In:
- 300 g rezin dimljenega lososa
- 400 g pora
- 200 g mlade čebule
- 2 žlici masla
- 2 jajci
- 200 g kisle smetane
- sol, poper
- muškatni orešček
- malce limoninega soka
Priprava
Moko, ovseno kašo, zeliščno sol, maslo in 2 žlici hladne vode hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in ga za približno 1 uro postavite v hladilnik.
Lososa zrežite na tanke trakove. Por očistite in ga narežite na dolge, ozke trakove. Mlado čebulo zrežite na obročke. V ponvi stopite maslo in na njem približno 5 minut dušite por in mlado čebulo. Ponev odstavite in pustite, da se zelenjava ohladi. Jajci razžvrkljajte s kislo smetano in mešanici primešajte zelenjavo in losos. Začinite s soljo, poprom, 1 ščepcem sveže nastrganega muškatnega oreščka in malce limoninega soka.
Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo tanko razvaljajte na pomokani delovni površini. Z njim obložite namaščen model pa pite (približno 15 x 30 cm). Vanj stresite še zelenjavno mešanico. Pito pecite 30 do 35 minut in jo po potrebi potresite s poprom. Zraven tekne zelena solata.
Čas priprave: 1 ura in 20 minut + hlajenje 1 ura.
Na kos: približno 400 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 24 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?