Lososov kiš

18. 12. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Lososov kiš

S čudovitim hrustljavim testom

Za 8 kosov potrebujete

Za testo:

  • 1 skodelico (110 g) moke
  • 1 skodelico (110 g) kaše iz ovsenih kosmičev
  • pol žličke zeliščne soli
  • 130 g masla

In:

  • 300 g rezin dimljenega lososa
  • 400 g pora
  • 200 g mlade čebule
  • 2 žlici masla
  • 2 jajci
  • 200 g kisle smetane
  • sol, poper
  • muškatni orešček
  • malce limoninega soka

Priprava

Moko, ovseno kašo, zeliščno sol, maslo in 2 žlici hladne vode hitro zgnetite v gladko testo. Zavijte ga v folijo in ga za približno 1 uro postavite v hladilnik.

Lososa zrežite na tanke trakove. Por očistite in ga narežite na dolge, ozke trakove. Mlado čebulo zrežite na obročke. V ponvi stopite maslo in na njem približno 5 minut dušite por in mlado čebulo. Ponev odstavite in pustite, da se zelenjava ohladi. Jajci razžvrkljajte s kislo smetano in mešanici primešajte zelenjavo in losos. Začinite s soljo, poprom, 1 ščepcem sveže nastrganega muškatnega oreščka in malce limoninega soka.

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180 stopinj). Testo tanko razvaljajte na pomokani delovni površini. Z njim obložite namaščen model pa pite (približno 15 x 30 cm). Vanj stresite še zelenjavno mešanico. Pito pecite 30 do 35 minut in jo po potrebi potresite s poprom. Zraven tekne zelena solata.

Čas priprave: 1 ura in 20 minut + hlajenje 1 ura.

Na kos: približno 400 kcal, beljakovine: 14 g, maščobe: 27 g, ogljikovi hidrati: 24 g.

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?