Obilje okusov...
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 jajca
- sol
- 100 ml kisa
- 4 lososove filete s kožo
- sveže mleti črni poper
- 2 žlici olivnega olja
- 4 rumenjake
- 50 ml belega vina
- 150 g stopljenega masla
- 2 žlici jabolčnega kisa
- 1 žlico pehtranovih listov
- 100 g motovilca
- 8 rezin toasta
Priprava:
1 Vodo solite in ji dodajte kis. Nato jo zavrite. V vrelo vodo ubijte eno jajce, ga pustite vreti 3 minute in ga nato za 30 sekund prestavite v hladno vodo. Ponovite z vsemi jajci.
2 Lososove filete natrite s soljo in poprom ter jih na segretem olju z vsake strani pecite približno 2 minuti. Začnite s kožo navzdol.
3 Po peki jih vzemite iz ponve, pokrijte z aluminijasto folijo in pustite počivati nekaj minut. Rumenjake nad vročo vodno kopeljo stepite z vinom. Stepajte toliko časa, da dobite majonezno konsistenco.
4 Postopoma dodajte maslo in omako začinite s kisom, ščepcem soli in lističi pehtrana. Lososa postrezite s toplo omako, poširanimi jajci, motovilcem in popečenimi rezinami toasta.