Slastna predjed ali lahek prigrizek.
Za 4 osebe potrebujete:
- 2 mladi čebuli
- 150 g dimljenega lososa (rezine)
- 300 g svežega sira
- 2–3 žlice mleka
- približno 2 žlici smetanovega hrena (kozarček)
- 2 žlici masla
- 1 žlico zrnate gorčice
- sol, poper
- 1–2 žlici sezamovih semen
- 8 rezin toasta
Priprava:
Mlado čebulo očistite, jo oplaknite in zrežite na tanke obročke. Nekaj zelenih obročkov prihranite za okrasite. Lososa zrežite na ozke trakove.
Sveži sir gladko zmešajte z mlekom in smetanovim hrenom. Začinite z zrnato gorčico, soljo in poprom. Na koncu primešajte mlado čebulo in trakove lososa. Kremo pokrijte s prozorno folijo in jo postavite v hladilnik.
V ponvi stopite 1 žlici masla in na njem lahno popražite sezam. V ponvi nato z vsake strani zlato rjavo popecite rezine toasta. Pečene prepolovite po diagonali. Lososovo kremo okrasite z zelenimi čebulnimi obročki in jo postrezite s toastom.
Čas priprave: približno 25 minut.
Na osebo: približno 560 kcal, beljakovine: 22 g, maščobe: 38 g, ogljikovi hidrati: 34 g.
Novo na Metroplay: Pižama in strokovnjakinja za prehrano Lana Trampuš razbijata mite o proteinih | Več vem, bolje jem