Malce drugačna, a izvrstna pica!
Za 4 osebe potrebujete:
- 4 žlice kisle smetane
 - 2 žlici olivnega olja
 - 1/2 žličke posušenega origana
 - sol, sveže mleti poper
 - 1 rdečo čebulo
 - 100 g češnjevih paradižnikov
 - 100 g mocarele
 - 250 g losovega fileta brez kože
 - 300 g testa za pico
 - 100 g črnih oliv
 - pest rukole
 
Priprava:
1 Smetani primešajte olje, origano, sol in poper. Olupite čebulo, očistite paradižnike in oboje zrežite na rezine.
2 Mocarelo zrežite na kocke. Očistite lososa, ga oplaknite in osušite. Nato ga zrežite na majhne koščke.
3 Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažite s smetano. Nato po njej razporedite čebulo in paradižnike ter jih potresite z mocarelo in olivami. Nato sledijo koščki lososa. Pico približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 240 stopinj. Pred serviranjem jo potresite z rukolo.
Foto: Profimedia