Lososova pica

Lososova pica (foto: Profimedia) Profimedia
21. 7. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Malce drugačna, a izvrstna pica!

Za 4 osebe potrebujete:

  • 4 žlice kisle smetane
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1/2 žličke posušenega origana
  • sol, sveže mleti poper
  • 1 rdečo čebulo
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 100 g mocarele
  • 250 g losovega fileta brez kože
  • 300 g testa za pico
  • 100 g črnih oliv
  • pest rukole

Priprava:

1 Smetani primešajte olje, origano, sol in poper. Olupite čebulo, očistite paradižnike in oboje zrežite na rezine.

2 Mocarelo zrežite na kocke. Očistite lososa, ga oplaknite in osušite. Nato ga zrežite na majhne koščke.

3 Testo dajte v pekač, obložen s papirjem za peko, in ga premažite s smetano. Nato po njej razporedite čebulo in paradižnike ter jih potresite z mocarelo in olivami. Nato sledijo koščki lososa. Pico približno 12 minut pecite v pečici, segreti na 240 stopinj. Pred serviranjem jo potresite z rukolo.

Foto: Profimedia

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri