Gobova omaka s slanino in mandljevi vlivanci le še dopolnijo okus mesa
Za 4 osebe potrebujete
- 1 čebulo
- 250 g šampinjonov
- 50 g prekajene slanine (50 g)
- 4 žlice moke
- 200 ml juhe
- 200 g smetane
- sol
- poper
- 3 žlice mandljevih lističev
- 3 žlice stopljenega masla
- 600 g svežih vlivancev (gotov izdelek)
- nastrgan muškatni orešček
- 1 šopek drobnjaka
- 4 tanke svinjske zrezke (po približno 150 g)
Priprava
Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Gobe očistite in jih zrežite na četrtine. V ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popecite slanino. Dodajte čebulo in jo stekleno popražite. Dodajte še gobe, jih popecite in poprašite z 1 žlico moke. Zalijte z juho in prilijte smetano. Vse skupaj pustite lahno vreti 3 do 4 minute, omako začinite s soljo in poprom ter jo postavite na toplo.
V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite mandljeve lističe in jih nato vzemite iz ponve. V njej nato segrejte 1 žlico stopljenega masla. Na njem približno 5 minut pecite vlivance. Začinite jih z muškatnim oreščkom in primešajte še mandlje.
Zrezke oplaknite in jih obrišite. Povaljajte jih v moki in jo malce otresite z njih. V ponvi segrejte preostalo stopljeno maslo in na njem vsak zrezek pecite z vsake strani po 3 do 4 minute. Na koncu jih začinite s soljo in poprom.
Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga zrežite na rolice. Primešajte jih gobovi omaki. Postrezite jo z zrezki in vlivanci.
Namig: vlivance lahko popečete tudi na orehovem olju in priloga bo tako še bolj aromatična.
Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 44 g.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?