Lovski zrezek

Lovski zrezek (foto: Shutterstock) Shutterstock
11. 5. 2015 Vir: liza.aktivni.si

Gobova omaka s slanino in mandljevi vlivanci le še dopolnijo okus mesa

Za 4 osebe potrebujete

  • 1 čebulo
  • 250 g šampinjonov
  • 50 g prekajene slanine (50 g)
  • 4 žlice moke
  • 200 ml juhe
  • 200 g smetane
  • sol
  • poper
  • 3 žlice mandljevih lističev
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 600 g svežih vlivancev (gotov izdelek)
  • nastrgan muškatni orešček
  • 1 šopek drobnjaka
  • 4 tanke svinjske zrezke (po približno 150 g)

Priprava

Olupljeno čebulo zrežite na kocke. Gobe očistite in jih zrežite na četrtine. V ponvi brez dodatka maščobe hrustljavo popecite slanino. Dodajte čebulo in jo stekleno popražite. Dodajte še gobe, jih popecite in poprašite z 1 žlico moke. Zalijte z juho in prilijte smetano. Vse skupaj pustite lahno vreti 3 do 4 minute, omako začinite s soljo in poprom ter jo postavite na toplo.

V teflonski ponvi brez dodatka maščobe popražite mandljeve lističe in jih nato vzemite iz ponve. V njej nato segrejte 1 žlico stopljenega masla. Na njem približno 5 minut pecite vlivance. Začinite jih z muškatnim oreščkom in primešajte še mandlje.

Zrezke oplaknite in jih obrišite. Povaljajte jih v moki in jo malce otresite z njih. V ponvi segrejte preostalo stopljeno maslo in na njem vsak zrezek pecite z vsake strani po 3 do 4 minute. Na koncu jih začinite s soljo in poprom.

Drobnjak oplaknite, ga otresite do suhega in ga zrežite na rolice. Primešajte jih gobovi omaki. Postrezite jo z zrezki in vlivanci.

Namig: vlivance lahko popečete tudi na orehovem olju in priloga bo tako še bolj aromatična.

Čas priprave: približno 30 minut.

Na osebo: približno 790 kcal, beljakovine: 50 g, maščobe: 46 g, ogljikovi hidrati: 44 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri