Madžarska golaževa juha

Madžarska golaževa juha (foto: Profimedia) Profimedia
27. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Zanimiva in priljubljena madžarska jed ...

Za 4 osebe potrebujete:

  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 4 žlice olja
  • 500 g govedine za golaž
  • sol, sveže mleti poper
  • 2 žlici mlete sladke paprike
  • 1 l vode
  • 1 rdečo papriko
  • 200 g krompirja
  • 2 večja paradižnika
  • peteršilj za okrasitev

Priprava:

1 Olupite česen in čebulo, ju sesekljajte in ju zlato popražite na vročem olju.

2 Dodajte kocke mesa in jih pražite nekaj minut. Začinite s soljo in poprom, potresite z mleto papriko in med mešanjem vse skupaj pražite še nekaj minut. Prilijte vodo in vse skupaj v na pol pokriti kozici dušite približno 60 minut.

3 Medtem očistite papriko, krompir in paradižnike. Vse skupaj zrežite na majhne koščke. Dodajte k mesu in pustite, da juha lahno vre še 15 do 20 minut. Okrasite jo s sesekljanim peteršiljem in postrezite.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri