Madžarska golaževa juha

Madžarska golaževa juha (foto: foodstock photo) foodstock photo
10. 12. 2013 Vir: liza.aktivni.si

Paprika in čili poskrbita za ogenj v Puszti

Za 4 osebe potrebujete

  • 600 g govejih pleč
  • 400 g krompirja
  • 300 g čebule
  • 2 stroka česna
  • 2 rdeči papriki
  • 1 rdeč čili
  • 2 žlici olja
  • 1 žlico sladke mlete paprike
  • sol, poper
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • 100 ml rdečega vina
  • 1,25 ml goveje juhe
  • 1 lovorjev list
  • 1 žličko kumine (lahko tudi mlete)
  • 3 črna poprova zrna

Priprava

Meso oplaknite, ga osušite in nato zrežite na 1,5 cm velike kocke. Krompir olupite, ga operite in zrežite na kocke. Olupite tudi čebulo in česen ter oboje zrežite na drobne kocke. Papriki oplaknite, ju očistite in zrežite na kocke. Čili oplaknite, ga po dolgem prepolovite, očistite in sesekljajte.

V večji posodi segrejte olje. Na njem nato ob stalnem mešanju po porcijah dobro popecite meso. Začinite ga z mleto papriko, soljo in poprom ter nato vzemite iz posode.

Na maščobi nato podušite čebulo, česen, papriko in čili. Dodajte paradižnikovo mezgo, vino, juho in meso, zavrite in vse skupaj dušite približno 1 uro. Nato dodajte še zelenjavo, lovorjev list, kumino in poprova zrna ter golaževo juho dušite 20–30 minut. Še enkrat jo pikantno začinite. Po želji jo na koncu okrasite z lističi zelišč.

Čas priprave: približno 2 uri in 15 minut.

Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 52 g, maščobe: 20 g, ogljikovi hidrati: 25 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Značke: golaž juha

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri