Piščanec in vlivanci ...
Za 4 osebe potrebujete:
Za vlivance:
- 2 jajci
- 6 žlic moke
- 4 žlice zdroba
- sol
Za golaž:
- 1 majhen piščanec
- 3 čebule
- 2 stroka česna
- 1 majhen korenček
- 2 stebli zelene
- 2 rdeči papriki
- 1 čili
- 4 žlice olja
- 3 žlice mlete sladke paprike
- kumino
- sol, sveže mleti poper
Priprava:
1 V skledo vlijte 100 ml vode, vanju ubijte jajci in ju razžvrkljajte.
Dodajte moko, zdrob in sol ter vse skupaj zmešajte v gladko testo. Skozi cedilo z večjimi luknjami ga potisnite v vrelo slano vodo in vlivance kuhajte, dokler ne priplavajo na površje. Nato jih odcedite in primešajte malo olja.
2 Piščanca očistite in ga zrežite na kose. Začinite jih s soljo in kumino. Olupite čebule, česen, korenček, zeleno in papriki pa očistite. Zelenjavo zrežite na kocke.
3 V večji kozici segrejte olje in na njem z vseh strani zlato popecite meso. Nato ga vzemite iz kozice in na maščobi zlato popražite čebulo. Dodajte česen, korenje, zeleno, vse skupaj potresite z mleto papriko in malce podušite. V kozico ponovno dajte meso, prilijte 700 ml vode in vse skupaj dušite 40 minut.
4 10 minut pred koncem kuhanja dodajte kocke paprike in čilija. Golaž začinite s soljo in poprom in ga postrezite z vlivanci.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?